Bygga garage utan bygglov

Finns möjligheten att bygga ett garage utan bygglov? Ja, du kan bygga utan bygglov. Det räcker med att du håller dig inom reglerna för ett Attefalls hus på 25 kvadratmeter för att detta ska vara helt lagligt. Även om du bor inom ett detaljplanelagt område kan du uppföra ett garage inom den lagliga storleken om byggrätten är utnyttjad. Tänk på att göra en anmälan till Byggnadsnämnden och vänta in ett startbesked.

Regleringar kan skilja mellan olika Attefallshus

Norrländska företaget Sorselestugan har byggsatser för dig som vill bygga garage utan bygglov med norrländskt virke från Lappland. Ett Attefallshus kan utgöra ett komplementbostadshus (gäststuga, förråd eller växthus) eller som en komplementbyggnad (garage) och beroende på vad du vill upprätta finns olika regleringar på storleken på fasaden. Enligt Boverket får inte storleken på garage överstiga 25 kvadratmeter inräknat med övriga Attefallshus som du har byggt på tomten .

Enkel konstruktion med färdig byggsats

Det finns många företag som erbjuder färdiga byggsatser för att enkelt kunna konstruera ett garage. Ett bra sätt att vara säker på att virket håller i det långa loppet är att välja byggsatser med garantier. En garanti på fem år är ett kvitto på att byggsatsen är av hög kvalitet och att leverantören står bakom produkten. Det kostar en slant extra, men i gengäld får du ett tryggare köp.