Julen står för dörren

Nu är det inte långt till julen är här och det är många som redan börjat att pynta litegrann och plocka fram sina julsaker. Idag är utbudet stort när det kommer till inredning som är anpassad för julen. Allt från de traditionella sakerna i grönt och rött som verkligen står för julen till de mer moderna och trendiga detaljerna som nästan kan vara uppe året om. Det finns något för alla.

Så får du granen att stå längre

När du köper gran så kontrollera tyngden, känns den lätt och har hängande grenar så är det ett tecken på uttorkning. Den ska alltså kännas tung och granens grenar ska peka uppåt. Gör en ny snittyta och ge den vatten direkt efter den att nya snittytan är gjord. Granen behöver mellanlanda i ett svalt utrymme innan du tar in den i värmen om det är kallt ute. Låt aldrig grannen bli torr.

Julganen

Självklart vill du att granen ska barra så lite som möjligt och hålla sig fin länge. Normalt sätt så har Kungsgranen kvar barren även om den torkar, så generellt kan man säga att det är Kungsgranen som klarar sig bäst inne. Tänk på att granen kräver mycket vatten de första dagarna och att du inte ska ha för lite fot, här får du bra tips. Se till att följa de tips som finns så kommer du att få en fin gran länge.