Luften i våra hem

Få saker är så viktiga som luften vi andas. Därför kan det också vara på sin plats att se över luften i det egna hemmet. Visste du att luften vi andas i våra egna hem består av diverse olika ämnen, som till exempel dammpartiklar, parfymrester, kemikalier och annat. Den viktigaste åtgärden för detta är ett bra ventilationssystem men en luftrenare kan vara en bra investering för att ytterligare rena luften.

Olika typer av luftrenare

Det finns många olika modeller av luftrenare att välja emellan, hur ska man veta vilken som är bäst? Det enkla svaret är att läsa på och se vad som kan passa ert hem. Valet av filter är det viktigaste när du ska välja luftrenare. Men du behöver veta vad du vill filtrera bort för att kunna välja den filtermetod som passar bäst. Det gäller som vanligt att tänka till innan köp.

Luftrenarens placering

Inte bara luftrenarens filter är viktigt, placeringen av luftrenaren är väldigt viktig för att du ska få önskat resultat. Lokalens utformning, om det är högt eller lågt i tak och hur luftgenomströmningen ser ut, vilka gaser eller partiklar som finns påverkar hur luftrenaren ska placeras. Det spelar egentligen ingen roll om du valt helt rätt luftrenare utifrån dina och din lokals behov om den placeras fel.