Allt för sommarens skötsel av gräsmattan

Sommaren är snart här och uteplatsen är ofta en central plats. Det kan vara allt från skolavslutningar till att bjuda hem familj och vänner på grill och drinkar.

Planerar du att hemestra någonstans i vårt avlånga land i stugan på landet eller har en trädgård som du älskar att sköta om kan det vara behövligt att fixa gräsmattan. Du vill sällan bjuda hem familj och vänner om gräset inte ser någorlunda bra ut. Då kan det vara viktigt att börja i god tid och investera i rätt trädgårdstillbehör.

Hitta rätt utrustning för din gräsmatta

Bland de viktigaste sakerna för att få en optimal gräsmatta är att få den jämn. Du vill kanske slippa ojämnheter som i värsta fall kan få någon att snubbla och bidra till otäcka olyckshändelser. Platta till gräsmattan med en trädgårdsvält, så dina frön och underhåll med gödsel och vatten så har du goda förutsättningar att få en superfin gräsmatta.

För dig som myser på altanen eller bjuder hem människor på kvällen kan det vara perfekt med belysning. Skapa en skön känsla med ljuskällor som lyser upp din fina gräsmatta och ger ditt sällskap en trivsam miljö ända in på småtimmarna. Om du går in online på CDON kan du hitta allt för din gräsmatta och även hitta passande trädgårdsmöbler.