För dig med stort intresse för fiske

Du som är intresserad av fritidsfiske får fiska i alla allmänna vatten i Sverige. Är du svensk medborgare får du dessutom fiska med rörliga redskap som burar och mjärdar.

Så om du någonsin skulle tröttna på att fiska med spö och andra handredskap kan du testa på att fiska med nät. På så vis kan du dessutom fånga flera fiskar istället för en åt gången, vilket är passande om du vill ta med fisk hem till middagen. Har du fått med dig för mycket fisk hem efter dagens havsfiske kan du dessutom ge bort lite till dina vänner. För vem uppskattar inte färsk fisk?

Komma igång med fisket

Om du hittills fiskat för nöjes skull kanske det nu är dags att ta det till en mer seriös nivå. Då behöver du förmodligen skaffa dig en komplett utrustning. Självklart vill du främst ha ett passande spö och bete. Bor du i kallare klimat kan du även vara i behov av en isbill och isborr. Vilken utrustning du kräver beror också på vilket slags fiske du vill hålla på med. Exempelvis; mete, flug-, spinn- eller pimpelfiske. Vill du ha förslag på vad du kan fylla fiskeväskan med?