Ge ditt hem en retro touch med dessa inredningstips

Att ge ditt hem en retro touch behöver inte vara dyrt eller krångligt. Med rätt inredningstips kan du enkelt skapa en skön känsla i ditt hem. Här är några tips på hur du kan göra det.

Hitta rätt möbler

För att få en retro känsla i ditt hem är det viktigt att hitta rätt möbler. Satsa på möbler i mjuka former med avrundade hörn. Tänk på att välja möbler med ben i trä eller metall. Ett tips är att besöka loppmarknader, second hand-butiker eller auktioner där du kan hitta unika och prisvärda möbler.

Använd färg med omsorg

Färgsättningen är viktig när det kommer till retro inredning. Satsa på färger som var populära under 50- och 60-talet, som exempelvis orange, gul och brun. Använd färgen sparsamt och välj istället att ha en accentfärg i rummet. Ett annat tips är att satsa på pastellfärger, som rosa och mintgrönt.

Skapa en kontrast med tapeter

Tapeter kan vara ett bra sätt att skapa en retro känsla i ditt hem. Satsa på tapeter med stora mönster och starka färger. Ett annat tips är att använda tapeter med geometriska mönster som var populära under 60-talet. Tänk på att bara använda tapet på en vägg för att undvika att rummet blir för rörigt.

Låt detaljerna tala

Detaljer är viktiga när det kommer till retro inredning. Satsa på detaljer i metall, som exempelvis lampor eller speglar. Använd också detaljer som har en historia, som exempelvis en gammal telefon eller radio. Tänk på att inte överdriva med detaljer, utan att använda dem sparsamt för att skapa en retro känsla i rummet.

Att skapa en retro känsla i ditt hem behöver inte vara svårt. Genom att välja rätt möbler, använda färg med omsorg, skapa en kontrast med tapeter och låta detaljerna tala kan du enkelt ge ditt hem en retro touch.